"There is no reason not to be motivated. You cannot always be the best. But you can do your best" - Sebastian Vettel ▼

Seizoen 2021

Hier vind u de wedstrijdverslagen van het seizoen 2021.

 Datum  Circuit Afbeeldingen
 1 & 2 mei NK1  Mariembourg (BelgiŽ)         NK 1 afbeeldingen                                                             
 12 & 13 juni NK2  Landsard (NL) NK 2 afbeeldingen 
 10 & 11 juli NK3 & 4  Spa (BelgiŽ) NK 3 & 4 afbeeldingen 
 18 & 19 september NK 5 Landsard (NL)  NK 5 afbeeldingen 
16 & 17 oktober NK6 & 7 Berghem (NL)  NK 6 & 7 afbeeldingen 
30 & 31 oktober NK 4-Takt  Landsard (NL)  NK 4-takt 
 13 & 14 november NK 8 Genk BelgiŽ  NK 8 afbeeldingen 

 


Wedstrijdverslag NK 1 1 & 2 mei Mariembourg

Eindelijk, na een hele lange pauze van maar liefst 6 maanden na de laatst gereden wedstrijd was het weer zo ver.
Het gevoel dat je weer de competitie aangaat met andere coureurs, een gevoel dat toch anders is als dat je een dag gaat trainen. Je voorbereiden op het weekend, kart klaar maken, puntjes op de i zetten je mentaal voorbereiden, de gezonde spanning in aanloop naar het weekend, dat gevoel was er weer afgelopen week.
Het eerste NK van 2021 kwam er namelijk aan, in samenwerking met de Belgische bond werd er op het schitterende circuit Karting Des Fagnes in Mariembourg aan de Belgische - Franse grens het eerst NK georganiseerd.

Weekend

Het weekend begint dit keer al op vrijdag, de rit naar Mariembourg toe is 3 uur, samen met Van der Pol Kart racing ging ik vrijdag ochtend op weg. Aangekomen op het circuit was het eerst de negatieve Corona test overhandigen zodat je een polsbandje kreeg en je het paddock op mocht.
Daarna tent opbouwen en alles klaar maken voor de zaterdag en de zondag. Aangezien we toch redelijk vroeg aanwezig waren heb ik ook nog twee sessies gereden. Even voelen hoe de baan is en hoe de kart zich gedraagt.
Wat een heerlijk circuit, met snelle en langzame bochten, niet eenvoudig maar wel genieten.
Na de twee sessies was het tijd om het circuit te verlaten het was inmiddels al 18:45, aardige lange dag als je om 07:15 al in de auto zat.

B&B
Zoals in 2019 had ik weer de B&B van Linda en Danny gereserveerd, een kwartiertje rijden van het circuit. Daar aangekomen werden we weer hartelijk ontvangen door Linda. Echt een fantastische gastvrijheid en we kregen deze avond een heerlijk drie gangen diner voor geschoteld. Naast sportieve prestaties op de baan is het belangrijk om ook te genieten naast de baan ;-). Ze komen zelf uit Antwerpen spreken dus Vlaams en hebben een schitterende B&B echt een aanrader mocht u in die omgeving een slaapplaats zoeken. Na een prima nachtrust was het tijd voor de zaterdag. (Op zaterdag hadden we een heerlijk bord spaghetti en een heerlijk dessert, krachtvoer voor de zondag ;-)

Zaterdag
De zaterdag stond voornamelijk in het teken van het afstellen van de kart. We hadden maar liefst 5 trainingsmogelijkheden tot de kwalificatie, die de start opstelling van de eerste wedstrijd bepaald. Elke training ging ik steeds een stukje harder. We maakte kleine stappen die steeds goed uit pakte, dat voelde goed. Fysiek was het ook prima te doen, ik werd niet moe en had geen last van de door draaiende bochten die je nek extra belasten. Bovendien hadden we een mooi start veld met maar liefst 23 coureurs waarvan 7 in mijn klasse.
Kwalificatie: in de kwalificatie van slechts 5 minuten, komt het er op aan dat je de snelste tijd neerzet, uit eindelijk bepaald dit de start opstelling. Je begint de kwalificatie met nieuwe banden die je ook moet gebruiken tijdens de twee wedstrijden. Het voelde erg goed en ik zette dan ook de snelste tijd neer die ik op dit circuit heb gereden. Wat resulteerde in een 14de start positie en derde in mijn klasse. Het zat enorm dicht bij elkaar de eerste 15 zaten binnen een seconde, als ik 3tiende harder was gegaan had ik op een 7de plaats gestaan. Maar erg tevreden over het resultaat en dat biedt perspectief voor de zondag.

Zondag (Race Day)

De zondag, eigenlijk de belangrijkste dag aangezien hier de punten en de bekers verdeeld worden. Zoals elke zondag rijden we eerst een warm-up (vrije training), kijken hoe de baan er bij ligt en hoe de kart aanvoelt. Het weer was klein beetje omgeslagen namelijk erg fris, slechts vier graden. In de loop van de dag zou de zon gelukkig door komen en niet meer weg gaan. Ondanks dat een aantal weer app's regen voorspelde. Al met al een erg mooie dag.

Na de warm-up, hebben we twee wedstrijden de pre-finale, de uitslag hiervan is de startopstelling van de finale. In de finale worden de bekers verdeeld.

Pre-final
In de pre-finale start ik vanaf P14 dat is aan de buitenkant, niet ideaal omdat de eerste bocht naar rechts gaat. Gelukkig viel het mee aangezien de grip wel aan de buitenkant ligt. De start verliep dan ook goed, ik pakte uiteindelijk twee plaatsen en lag 12de, bovendien kon ik het tempo voor mij uitstekend volgen, was zelfs iets sneller. Echter in ťťn bocht kwam een concurrent mij voorbij en op dat punt wil je dat eigenlijk niet. De bochten combinatie die daarna volgt inclusief een recht stukje is dan funest. Ik verloor snelheid en hierdoor kwamen er weer 2 coureurs voorbij, hierdoor viel ik terug naar de 16de plaats. Om maar aan te geven hoe dicht het bij elkaar zit. Twee ronden later kwam er weer iemand mij voorbij, P17 pff, dat ging niet goed. Toen heb ik de knop omgezet (te laat) maar pakte die plek twee ronden later weer terug en reed weg bij mijn achtervolger, op jacht naar voren. Dat ging goed echter de race was te kort, 10 minuten en 1 ronden, had wat mij betreft wel 15 minuten mogen duren. Meer dan een 16de plaats en derde in mijn klasse zat er niet in. Erg jammer aangezien ik de snelheid had voor meer. Op naar de finale.


Finale

In deze wedstrijd worden de podium plaatsen verdeeld. Ook nu weer startend vanaf de buitenkant P16, ook nu was de start niet verkeerd, kon mijn positie behouden en niet veel later 2 plekken pakken. Daarna was het twee ronden lang stuivertje wisselen om plek 14. Door wat foutjes van andere schoof ik door naar plek 13 en op jacht naar plek 12 en de derde plaats in mijn klasse. Ronde na ronde kwam ik dichterbij, de coureur voor me had het steeds lastiger. Met nog twee ronden te gaan zat ik op zijn staart, nog even en ik zou hem gaan inhalen maar toen........ de kart viel helemaal stil, hij deed niks meer, ik proberen te starten en te kijken en toen zag ik het de bougie dop lag er af. Deze er direct weer op gedrukt en door, maar het kwaad was al geschiet terug gevallen van P13 naar P19 en ja met nog maar 2 ronden te gaan was het wel gebeurd helaas. Erg jammer had meer ingezeten, snelheid was goed, maar soms moet het even mee zitten.

Ik wil Dirk van der Pol bedanken voor zijn steun en begeleiding dit weekend, zoals altijd was het weer top en gezellig. Volgende keer pakken we een beker!
Natuurlijk ook bedanken de organisatie voor het mogelijk maken van dit evenement, mijn sponsoren die mij al jaren steunen en Linda en Danny voor de gastvrijheid in hun B&B www.bnbhautbruly.be

Toch nog een beker

Ondanks de pech in de finale, ga ik toch nog met een beker naar huis. Ik kreeg dit weekend de beker voor de derde plaats in het Nederlands Kampioenschap van 2020 overhandigd door de organisatie. Die kan weer bij gezet worden in de prijzen kast.

Volgend weekend

Stond er op de kalender dat we op 23 mei het eerst volgende weekend hebben in Nederland op mijn thuis baan in Berghem, maar helaas, door de omstandigheden is deze verplaatst naar 16 oktober (was al verplaats van maart naar mei). Ook nu weer gooit Corona roet in het eten.

De eerst volgende wedstrijd zal dan ook plaats vinden op 13 juni op het circuit van Landsard vlak bij Eindhoven, ook dit evenement is in samenwerking met de Belgische bond, dit keer komen de Belgen naar Nederland toe. Dat zal weer zorgen voor volle startvelden en mooie wedstrijden.

Het laatste nieuws

Hier vind u het laatste nieuws van HF | Karting, wedstrijden, uitslagen etc.