"Either you do something well or you don't do it al all" Ayrton Senna ▼

Wedstrijdverslag NK 5

Eindelijk weer wedstrijden rijden na een lange zomerstop. De tweede seizoenshelft gaat van start op het circuit van Landsard vlakbij het vliegveld van Eindhoven. Niet mijn favorite circuit maar goed, we kunnen weer racen. Het vijfde weekend voor het NK bestaande uit twee wedstrijden waarin ik punten kan verdienen voor het kampioenschap.

Zaterdag

De zaterdag verliep in mijn ogen niet echt goed. Ik ging qua ronden tijden steeds in de achteruit. Begon het in de ochtend nog redelijk tot goed, naarmate de dag vorderde ging het in de achteruit. Wat ik ook maar probeerde met de afstelling, het werkte niet. Zelfs niet toen ik terug ging naar de afstelling van de ochtend. Achteraf dacht ik, wacht even, ik heb iets veranderd nadat we de kart gemaakt hadden. Ik had alle stoel steunen vast gezet. Misschien is dat het wel. Zondag maar weer proberen.


Zondag

De zondag is de dag waarop we slechts één vrije training hebben gevolgd door de kwalificatie voor de startopstelling van de race.Ik ben nog wat aan het veranderen aan de kart en op dat moment zie ik dat de achteras los zit. Dat werkt natuurlijk ook niet mee. Die liep namelijk tegen de remschijf aan (je begrijpt dat dit een vertragende werking heeft). Maar dat was nog niet alles, tot mijn schrik zag ik dat rechts bij de motor er weer een stoel steun was afgebroken. Met andere woorden de stoel hing een beetje los, dit is niet bevorderlijk voor de stijfheid. Nog net voor de kwalificatie iemand gevonden op het paddock die de stoel steun heeft gelast (zo goed en kwaad als het kon). Was wel even een race tegen de klok maar uiteindelijk gered met hulp van diverse extra handjes. Klaar voor de kwalificatie.

Kwalificatie

In 10 minuten tijd is het de bedoeling dat je een zo snel mogelijke tijd neerzet. Deze bepaald namelijk de startopstelling voor race 1. Het ging in mijn ogen helemaal niet verkeerd, snelheid was redelijk goed, maar lang niet goed genoeg. Er zit een piek in de banden van 1 ronde, in die ronde reed ik wel de snelste tijd die ik tot nu toe in het weekend had gereden. Echter de rest ging net nog een stukje harder. Daarmee realiseerde ik een elfde tijd algemeen en een derde tijd in mijn klasse. Niet iets om over naar huis te schrijven.

Race 1

Startend vanaf P11 was er wel wat werk aan de winkel om tot een mooi resultaat te komen. Gelukkig verliep de start erg goed. Mede doordat de linker rij werd opgehouden omdat één coureur stil viel. Daardoor schoof ik gelijk 3 plekken op naar P8. Ik kon mooi mee komen in een groepje, het was echt close racing. Helaas door dat er voor mij een klein opstootje was (2 karts raakte elkaar) verloor ik tijd en ook twee plekken dat was erg jammer. Niet veel ronden later raakte twee karts elkaar en vlogen van het circuit af, hierdoor lag ik weer op plek 8 algemeen en derde in mijn klasse. Ik kon de andere twee uit mijn klasse zien, echter er naar toe rijden en er dan voorbij, dat valt nog niet mee. Was dan ook in vel gevecht met de nummer 7 hij was echt iets langzamer, maar ik had net niet de snelheid en het moment om hem te passeren. Resultaat een P8 echter de coureur voor mij had een klikbumper daar door schoof ik op naar P7 algemeen en derde in mijn klasse.

Race 2 de finale

Zoals altijd worden de bekers verdeeld in de finale. Gelukkig hield de las het vol en was de kart eigenlijk prima, wat kleine aanpassingen gedaan, maar verder ging het goed.
Dit keer startend vanaf P7 aan de binnenkant wat bij de eerste bocht zeker een voordeel is. Ik schoof dan ook gelijk op naar P6 echt super, kon het groepje er voor ook goed volgen. Dat kon ik echter niet vol houden, moest een gaatje laten en had enorme druk van achter. Al snel haalde de coureur die achter mij zat mij in. We raakte elkaar heel ligt en daardoor verloor ik snelheid, hierdoor verloor ik direct weer meer plaatsen van P6 terug naar P11, jeetje dat was wel even balen. Maar goed zoals jullie weten ik geef niet zo maar op. Mijn grootste concurrent in het kampioenschap kreeg materiaal pech en viel dus weg dat was P9, met een mooie inhaal actie pak ik P8. Daar staakte echter mijn opmars, ik lag 8ste algemeen en tweede in mijn klasse. Voor mij lag de nummer één in de klasse, maar ook nu weer was ik net niet snel genoeg om hem er voorbij te zetten. Dit ging ronden lang zo door, we geven geen duim breed toe. Resultaat P8 algemeen en tweede in mijn klasse. Het geluk was dit keer wel aan mijn zijde. De nummer 1 in mijn klasse was 200gram te ligt. Naar herhaaldelijk wegen bleef hij onder gewicht. Dat betekende dat ik toch eerste ben geworden in mijn klasse. Super happy eindelijk weer een keer op de eerste trede van het podium!

NK 6 & 7

Het eerst volgende NK weekend is het weekend van 16&17 oktober in Berghem. Dit is mijn thuis baan en verre weg de mooiste outdoor kartbaan van Nederland.

Dit keer is het een dubbel weekend, dat betekent zowel op de zaterdag als op de zondag zijn er wedstrijden. Mooie gelegenheid om te komen kijken naar dit spektakel. Natuurlijk hou ik u op de hoogte van de tijden en de mogelijkheden. Bovendien is het het weekend waarin de tickets worden verdeeld voor de Grand Finals die gehouden worden in de maand december, helemaal in Bahrein. Zou natuurlijk super zijn als ik Nederland daar mag vertegenwoordigen in de klasse DD2 masters. Het gaat een belangrijk weekend worden. 

 

Het laatste nieuws

Hier vind u het laatste nieuws van HF | Karting, wedstrijden, uitslagen etc.