"Either you do something well or you don't do it al all" Ayrton Senna ▼

Laatste NK van 2021

Afgelopen weekend was het laatste NK van dit seizoen. Na maar liefst 16 wedstrijden verreden in 6 weekenden weten we wie zich Nederlands Kampioen mag kronen.
Zoals in mijn vorige nieuwsbrief al gemeld, theoretisch had ik nog een kans maar in de praktijk zal het heel lastig worden.
Dit keer was het in Genk, een schitterende kartbaan echter ook een lastige baan. En doordat ik er eigenlijk te weinig heb gereden, was alweer 2 jaar geleden. Mis je toch net diet laatste puntjes op de i, maar goed vol gas proberen.

Zaterdag

Op de zaterdag is het alleen maar vrije training, dat betekent op zoek naar de juiste afstelling. Het was echter de hele dag nat, grauw en grijs. Het was ook koud, dat betekent dat het lastig was om de banden op temperatuur te krijgen. Ook was het moeilijk om de juiste afstelling te vinden. Al met al een hele lastige dag. Kon niet echt in een goed ritme komen en de juiste tijden neer zetten. Mijn hoop was dan ook op een droge zondag.

Zondag

Raceday!

De zondag was ook koud, grijs en grauw. In de vrije training in de ochtend was de baan nog nat, ik veremde mij aan het einde van het rechte stuk, blokkerende wielen en ik schoot zo rechtdoor. Kwam op het gras terecht, dat was nat, dus afremmen was helemaal lastig ik bleef maar door glijden. Daar stond een camera post en achteraf bleek (had ik niks van gemerkt) dat ik een kabelhaspel had mee genomen, waar iemand anders weer tegen aanreed op het circuit. Helemaal niks van mee gekregen. Mijn kart was echter wel helemaal vies en vuil. Al met al een lekker begin van de dag.


Kwalificatie:

Inmiddels was het wel droog, de baan werd ook steeds droger, nog net niet droog genoeg voor slicks (profiel loze banden). Ik had alleen nog maar een oude set regenbanden die ik dit jaar in Spa heb gebruikt. Kijken wat het gaat brengen. Het ging eigenlijk extreem goed. Er staat een heel groot bord bij start finish, daarop kun je zien wie waar ligt. En ik reed er voorbij en ik zag mijn naam boven aan staan. Dacht haast dat kan toch bijna niet. Maar het was echt waar en mijn naam bleef gedurende de hele sessie boven aan staan. Ik had POLE POSITION, was de snelste van het hele veld. Echt niet normaal, dit heb ik nog nooit behaald in mijn complete DD2 tijdperk echt super vet! Beter kon het niet beginnen, was ook wel realistisch, als de baan helemaal droog zou zijn wordt het lastig om iedereen achter mij te houden.


Race 1 (pre-finale)

De baan was inmiddels helemaal droog geworden, lastig om een afstelling te bepalen. Hoe zit het met de grip, wat doen we met de bandenspanning, breedte achter, grip voor etc.
Uiteindelijk een keuze gemaakt, achteraf denk ik niet de beste keuze maar goed dat is altijd achteraf makkelijk praten.
Ik startte helemaal vooraan, dat betekent dat ik het tempo mag bepalen bij de start, dat ging gelijk goed. Ik pakte de kop start, helaas duurde dat nog geen hele ronde of ik was al een plaats kwijt. Mijn kart kwam gewoon niet weg uit de bochten om één of andere reden. Topsnelheid was goed, maar bocht uit was echt slecht. In de daarop volgende ronde werd ik dan ook letterlijk om mijn oren gereden, was echt super frustrerend, zeker gezien mijn start positie. De snelheid kwam wel wat terug, maar niet overtuigend. Dit resulteerde in een 9de plek, van 1 naar 9 echt teleurstellend. Dit werd uit eindelijk een 8ste plek, erg jammer, maar ik miste gewoon de snelheid om te volgen en iets te kunnen doen.


Race 2 (finale)

Na de pre-finale kan ik het kampioenschap wel op mijn buik schrijven. Mijn grootste concurrent was derde geworden en had nu te veel punten om deze überhaupt nog in te halen. Dan maar kijken of ik toch nog naar voren kan rijden.
Startend vanaf P8 had ik een prima start wist wel een plek te pakken, echter ik had direct een klikbumper, dus ik wist al dat gaat mij plekken kosten. (straf is 5 seconde). Maar dat wetende zou ik dus iets meer risico's kunnen nemen, omdat ik toch al een klik bumper heb. Maar helaas de snelheid was er gewoon niet. Kon heel eventjes 1 of 2 ronden goed volgen op plek 7, maar daarna ging het weer in de achteruit. Leuk gevecht gehad met Bas van Vlimmeren, maar die had de snelheid ook niet. Resultaat een 10de plek, erg teleurstellend. Uiteindelijk nog wel derde in mijn klasse. Niet het resultaat waarop ik had gehoopt in het laatste weekend van het seizoen. Toch nog een podium, dat wel.

 

Seizoen 2021

Het seizoen zit er op, gelukkig hebben we een compleet seizoen kunnen draaien. Mijn dank gaat dan ook uit naar de Chrono. Gaby en Ton en het complete team hebben het in deze tijden voor elkaar gekregen om een compleet seizoen in elkaar te draaien. Op mooie circuits met een goede sfeer en schitterende wedstrijden.

Mijn dank gaat natuurlijk ook uit naar Van der Pol Kartracing, het gehele jaar hebben we op getrokken, Dirk samen met zijn zoon Nelson en zijn kleinzoon James. We hebben veel lol gehad, elkaar super geholpen en zeker James (10 jaar) heeft ontzettend veel geleerd. Mocht u zelf willen karten, bij Van der Pol kartracing kunnen ze u verder helpen van klein tot groot, van micro-max tot schakel klasse alles is mogelijk. Neem een kijkje op hun website www.vanderpolkartracing.nl

Natuurlijk gaat mijn dank ook uit naar de partners die mij ook dit jaar weer hebben ondersteund. Ze staan altijd keurig onder aan deze nieuwsbrief vermeld. Zonder hun was dit alles niet mogelijk. Enorm bedankt voor het vertrouwen en de mogelijkheden. Het zijn inmiddels enorm trouwe partners geworden.
www.hf-karting.nl/partners 

En Kim van Primal Strenght Training die mij het gehele jaar in top conditie heeft gehouden. Echt elke wedstrijd probleem loos gereden, kracht en conditie waren super!

En als laatste natuurlijk mijn familie, mijn dames thuis, vriendin en dochter en natuurlijk onze trouwe viervoeter Senna. Zijn er altijd als ik weer thuis kom na een heel weekend afwezig te zijn. En dat ik kan doen wat ik erg leuk vind. Mijn ouders die er ook altijd voor me zijn, mij helpen met van alles en nog wat en geregeld komen kijken. En de H in HF Karting mijn grote broer die ik nog steeds Henkie noem die ook regelmatig komt kijken samen met mijn neefjes waarvan er één inmiddels in de kart rijdt bij opa en oma dus wie weet.

Allemaal ontzettend bedankt voor dit jaar. Zoals altijd volgt er nog een mooi aandenken en kom ik zo snel mogelijk met nieuws over 2022.

Snelle groet, Frits


Het laatste nieuws

Hier vind u het laatste nieuws van HF | Karting, wedstrijden, uitslagen etc.