"There is no reason not to be motivated. You cannot always be the best. But you can do your best" - Sebastian Vettel ▼

seizoen 2018

NK-1 24/25 maart Genk België  afbeeldingen
NK-2 28/29 april Berghem  afbeeldingen
NK-3 26/27 mei Landsard  afbeeldingen
NK-4 16/17 juni Kerpen Duitsland  afbeeldingen
NK-5 5 7/8 juli Spa België  afbeeldingen
NK-6 18/19 augustus Berghem  afbeeldingen
NK-7 15/16 september Landsard  afbeeldingen
NK-8 8 27/28 oktober Genk België   afbeeldingen                                                    


NK-1 24/25 maart Genk België

Het seizoen gaat van start

Ook de formule 1 reed in dit weekend zijn eerste wedstrijd van het seizoen net als ik. Enorm veel zin in, na een lange periode geen wedstrijden te hebben gereden. Het seizoen begint in België, op de kartbaan in Genk. Een erg mooie baan, met een paar moeilijke doordraaiers en korte knikken.

Nieuw dit seizoen

Dit seizoen hebben we in vergelijking met vorig jaar, maar 2 wedstrijden i.p.v. 3 op de zondag. Op zaterdag is het vrij trainen en aan het einde van de dag de kwalificatie. Ook nieuw is het rijden met de klik bumper. Dit houdt in als je een duwtje geeft je bumper naar binnen schiet. In de kwalificatie betekent dit 3 plekken terug in de wedstrijd betekend dit 5 straf seconde. Op deze manier probeert de organisatie het bumperen en zetjes te geven in te perken.

Zaterdag

Samen met mijn monteur Johan, zijn we op zaterdag op zoek gegaan naar de juiste afstelling van de kart. Dit bleek heel erg lastig te zijn, we kregen het niet voor elkaar om de snelheid er in te krijgen. We kwamen op de kop veel te veel tijd te kort. Tijdens de laatst vrije training wilden we met nieuwe banden kijken of we de juiste afstelling hadden. Helaas de kart deed het niet, zuigerveer gesprongen hij zat dus vast in de cilinder. Dat werd een nieuwe cilinder monteren. Gelukkig door het snelle werk van Johan waren we op tijd klaar voor de kwalificatie. Helaas kwam het er in de kwalificatie ook niet uit. We waren wel weer iets sneller gegaan maar kwamen zeker nog een seconde te kort. Dit resulteerde in een 10de startplaats. Erg frustrerend als het niet lukt, gelukkig worden de punten de volgende dag pas verdeeld.

Zondag

Raceday! Jawel de dag dat we de punten gaan binnen halen. Tijdens de laatste vrije training toch nog iets gevonden. Al een stukje positiever aan het begin van de dag, kijken of we dat kunnen door zetten over de rest van de dag.

Race 1

Startend vanaf de 10de plaats zou het een hele kluif worden om naar voren te rijden. De start verliep goed pakte direct 2 plaatsen, helaas kon ik daar niet lang van genieten. Al snel was ik terug gevallen naar een 10de plek. De kart begon slechter en slechter te rijden, hij bouwde enorm veel grip op. Was echt ongelofelijk, compleet de verkeerde kant op. Resultaat 10de plaats echt zwaar teleurstellend.

Race 2

Hier ging het voor de start al mis, wil mijn race overall aan trekken en "rang" zo drie tanden van de rits stuk. Gelukkig had ik een vervangende overall bij me, die uit Portugal, misschien brengt hij geluk. Weer startend op de 10de plek, zou het nu moeten gebeuren, de finale, de race die behaald waar je eindigt deze dag, kijken of ik nog wat plekken kan winnen. Ook dit keer verliep de start goed, werd wel naar buiten geduwd in de eerste bocht maar had weer 2 plekken te pakken. Kon mooi aanhaken bij een groepje het voelde goed, maar toch door het missen van een goede afstelling kon ik niet bij blijven. Dit resulteerde in een wedstrijd in niemands land. Ik kwam niet dichterbij en er was ook geen dreiging van achteren. Zijn erg lastige wedstrijden, focus moet er blijven, maar echt prettig is het niet. Uiteindelijk ook weer een 10de plaats. Dit was nog wel genoeg voor een 2de plaats in mijn klasse. De nummer 1 was gewoon te snel.

Samenvatting

Een erg moeilijk weekend, nog veel werk aan de winkel, waar eerlijk gezegd de verwachtingen veel hoger waren. Maar goed het is het eerste weekend van acht, nog zeven te gaan en ook circuits die me beter liggen. Nog genoeg kansen en mogelijkheden, vol gas trainen voor volgend weekend, op 28 en 29 april in Berghem bij Oss.

Naar boven

NK-2 Berghem 28&29 april

Na een toch wel teleurstellend begin van het seizoen was het de bedoeling om op het thuis circuit te gaan vlammen. Samen met mijn monteur besloten om op Koningsdag (de vrijdag voor het weekend) al te gaan trainen. Om zo lekker in het ritme te komen. Op zoek naar de juiste afstelling en dus extra snelheid.

Vrijdag

De vrijdag begon met het inrijden van de motor, deze was helemaal nieuw, bijna alles was vervangen. Even een kwartiertje inrijden en dan op volle snelheid door. Helaas ging het niet zoals het moest gaan, de eerste training moesten we aan ons voorbij laten gaan, de mof die de achteras verbind met de motor draaide over de as. Hierdoor heb je geen aandrijving en konden we dus niet rijden. Na dit op gelost te hebben kon ik eindelijk beginnen, kijken of ik er mooie tijden uit kon persen.

Ook dit ging niet goed, wat ik ook met Johan probeerde met de kart qua afstellen, we kregen de snelheid er niet in. Aan het einde van de dag hebben we er een compleet andere stoel in gezet, om nog meer flex in de kart te krijgen. Kijken of dit op de zaterdag wel zou werken.

Zaterdag

Nou kijken of de stoel gaat werken, hebben we meer snelheid of niet. :-( Helaas het ging wel iets beter maar lang niet naar het zin. Pff kan nog wel eens een lang weekend worden. Op de zaterdag hadden we vier mogelijkheden om te trainen. Met nog twee mogelijkheden te gaan, laten we de motor nog even lopen, maar er gebeurde helemaal niks. We dachten eerst dat het de accu was, maar nee hoor, de motor weer stuk, zuigerveer weer gesprongen, net alles nieuw en nu dit weer. Hierdoor konden we de laatste twee trainingen niet rijden en misten we belangrijke meters.

Gelukkig konden we een motor lenen bij een leverancier, hierdoor waren we net op tijd klaar voor de kwalificatie. Deze verliep al weer iets beter, ondanks dat de motor niet ideaal schakelde. Met een 9de tijd was ik gematigd positief, eindelijk zat er een beetje gang in.

Op naar de zondag, die waarschijnlijk uit regen rijden bestaat.

Zondag

Raceday! Jawel het regende, heerlijk, laat het de hele dag maar regenen, dan zijn de kansen namelijk voor iedereen gelijk en komt het echt op het sturen aan en het gasgeven.

Race 1

Regen en nog eens regen, de baan was echt super nat. We staan dan ook op de regenbanden.
Startend vanaf de 9de plek is het zicht echt mega slecht, door al het op spattende water zie je bijna niet waar je rijdt. Gelukkig verliep de start goed, al snel lag ik 8ste, het rijden ging ook steeds beter, had een goede tractie bocht uit, heerlijk. Er gebeurde ook van alles op de baan, voor mij waren twee coureurs tegen elkaar aan gereden en zo lag ik alweer zesde. En liep in op de nummer vijf. Ronde na ronde kwam ik dichterbij en in een korte hairpin pakt ik P5. Op weg naar P4 daar liep ik heel iets op in, de wedstrijd duurde nog lang er was dus nog wel tijd. ....................... oeps, een heel klein foutje, iets te hard geremd, daardoor blokkeerde de voorwielen en gleed ik door en van de baan in de banden stapel. Gelukkig kon ik hem er uit trekken en weer door rijden (met een kromme spoorstang). Helemaal opgepompt van woede natuurlijk, terug gevallen naar P9, ik mocht weer in de achtervolging.
Gelukkig had ik de snelheid er weer vlot in zitten, op weg naar P8 deze maakte ook een klein foutje en had hem dan ook snel te pakken. Liep ronde voor ronde in op P7 en in de aller laatste ronden 3 bochten voor dat de finishvlag pakte ik P7. Hierdoor was ik toch nog 2de in mijn klasse.
Erg leuk gereden, zonde van het foutje anders was ik misschien wel vijfde geworden. Nu maar hopen dat het blijft regenen!

Race 2

De regendans heeft niet geholpen, de baan was helemaal droog geworden. De slick banden (profiel loos) waren weer gemonteerd. Kijken of het lukt om een aantal plaatsen naar voren te komen. De start verliep niet super verloor direct 2 plaatsen, de baan was behoorlijk glad, al het rubber dat er lag was weg gespoeld door de regen. Als je ook maar iets buiten de lijn kwam was je gezien. De ronden tijden gingen wel steeds iets beter, lag 8ste en liep in op de nummer 7. Dat was echter van korte duur, ik kwam een heel klein beetje buiten de lijn en het was over.
De kart had totaal geen grip meer, ik gleed alle kanten op, snelheid was er direct uit. Kon geen bocht meer aansnijden zoals ik hem wilde nemen.
Dat was erg frustrerend. Ik zat dan ook ontzettend te balen en te koken in mijn helm. Ik werd helemaal gek! Op deze manier duurde de race erg lang, in de laatste ronden kreeg ik ook nog een beuk van achteren en belande naast de baan, dat kostte me nog een plaats. (was een snellere deelnemer, er werd echter heel slecht gevlagd met blauwe vlaggen dus had geen idee dat hij achter mij zat, dacht dat het een directe concurrent was). Door een straf van een coureur voor me werd ik uiteindelijk nog 8ste en 2de in mijn klasse.

Samenvatting

Ondanks het extra trainen, krijgen Johan en ik de kart niet zoals hij moet zijn. We missen gewoon bijna een hele seconde op de top van het veld. Waar dat vorig jaar tussen de 3tiende a 5 tiende was. Iets klopt er niet, wat we ook veranderen het brengt ons niet het gewenste resultaat. Kan zijn dat we de kart niet afgesteld krijgen op de nieuwe banden die dit jaar verplicht zijn (zachtere compound) of er is iets niet goed met het chassis. We zullen kijken of we dit in aanloop van de volgende wedstrijd kunnen testen.
De eerste volgende wedstrijd is op 26 & 27 mei in Landsard bij Eindhoven.

Wil iedereen bedanken voor de steun in dit weekend, Johan bedankt voor al het sleutelen, natuurlijk Van der Pol Karting, maar ook Scheepers voor het gebruik maken van hun motor. Iedereen die is komen kijken, mijn ouders en natuurlijk mijn vriendin, die er de hele zondag bij is geweest, bedankt schat X.

Helaas dit keer geen onboard filmpje, volgende keer zal de camera weer aanwezig zijn op de kart. Onder aan nog wel de pre-finale in de regen, vanaf minuut 6 ben ik aardig lang in beeld!

Naar boven

NK-3 Landsard/Eindhoven

Vol goede moed en na een een goede training vooraf, ging ik op weg naar het derde NK op de kartbaan van Landsard vlakbij het vliegveld van Eindhoven. Het zou in ieder geval mooi weer worden, een heerlijk kart weekend

Zaterdag

Met 28 graden was het warm heel warm. Dit betekend dat de baan heel veel grip opbouwt. Door het rubber dat er wordt neergelegd in combinatie met het warme weer wordt dit extra versterkt. Het was zoeken naar de perfecte afstelling. Dat ging eigenlijk goed, stap voor stap gingen we iets sneller. We kwamen steeds dichter bij de tijden die we wilden rijden. Dat gaf mij en mijn monteur een positief gevoel voor de kwalificatie die aan het einde van de dag gereden zou worden. Wat bleek echter de complete stoelsteun was afgebroken en hierdoor was ook de stoel gescheurd. Hier kwamen we achter voor de kwalificatie, de kart is hierdoor niet stijf genoeg, ik beweeg veel te veel. Zeker op het bochtige stuk (mickey mouse) gedeelte is dit niet ideaal. We moesten op zoek naar iemand die dit kon lassen, dat was gelukt

Kwalificatie: Helaas het positieve gevoel dat we hadden was direct weg na de kwalificatie, de keuze die we hadden gemaakt pakte niet goed uit. We hadden de verkeerde velgen gemonteerd hierdoor bleef de kart gedurende de sessie heel onrustig. Dit resulteerde in een zwaar teleurstellende 12de tijd en zelfs 3de in mijn klasse. De slechtste kwalificatie van het seizoen. En wat bleek, de stoelsteun was weer afgebroken, dit hielp ook niet mee.
Dat betekent werk aan de winkel op raceday!

Zondag

Raceday! Ook nu weer schitterend weer, voor de vrije training hadden we een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Johan en Dirk van der Pol hadden het chassis meegenomen en laten lassen, dit was nu goed gedaan!
Tevens hadden we de juiste velgen gemonteerd, en bam gelijk een goede tijd, maar liefst 6tiende sneller als in de kwalificatie. Dat gaf weer een positief gevoel voor de wedstrijd. Kijken of ik naar voren kan rijden.

Race 1

Startend vanaf de 12de plaats en aan de buitenkant zou het een hele uitdaging worden om naar voren te rijden. Na een 2 tal opwarm ronden verliep de start erg goed ik had direct een plaats te pakken en niet veel bochten later lag ik al op P10. In de drie ronden daarna pakte ik weer 3 plaatsen en lag ik al op een keurige 7de plaats. Dat ging erg goed, achter zaten ze wel te drukken. Het lukte ze niet om er voorbij te komen. In ronde 10 moest ik er één voorbij laten die had een betere exit het lange rechte stuk op, hierdoor kon hij mij binnendoor in halen. Ik miste ook wat snelheid, kon hem helaas niet volgen hij was net iets sneller.

Noodlot
Toen sloeg het noodlot toe, bij het inhalen van een achterblijver verloor ik iets snelheid bocht uit, hierdoor kwam een concurrent dichterbij. Echter niet dicht genoeg, ik stuurde in om de bocht te nemen en in één keer BAM werd ik aangetikt en ging ik over de kop! Dat was wel even schrikken, gelukkig had ik niks, zwaar gekneusde heup, maar niks gebroken. Einde wedstrijd, terwijl het een keer goed ging, dan gebeurd er dit! Geluk is niet aan mijn zijde dit seizoen, zwaar teleurgesteld kwam ik terug in de pits. De veroorzaker van deze onbesuisde actie kreeg als straf, één plaats terug in de uitslag. Komt hij goed weg in mijn ogen.

Race 2

Uiteindelijk wilde ik wel starten in race 2, hebben de kart weer helemaal op geknapt, schade viel enig zins mee. Mijn heup was nog wel erg pijnlijk, maar met wat paracetamol en ubiprofen moest het wel goed komen. Was in ieder geval gebrand om te gaan scoren! Maar het weer gooide roet in het eten, het kwam met bakken uit de lucht. Zo hard dat de baan vol met plassen stond.

De organisatie heeft toen besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan. Erg jammer want ik had nog wel willen rijden, zeker in de regen had ik nog wel wat plekjes kunnen pakken. Maar goed het mocht niet zo zijn. In pakken en naar huis, dit keer voor het eerst in 1,5 jaar zonder beker.

Einde wedstrijd, over de kop, kart beschadigd, erg jammer om zo de race te moeten verlaten. Was niet nodig geweest!


Samenvatting

We begonnen heel positief aan dit weekend, we hadden het idee dat we eindelijk de kart in de goede richting hadden qua afstelling.  Maar helaas het mocht niet zo zijn, over de kop voor de derde keer in mijn carrière, gelukkig zonder al te grote gevolgen. Ze zeggen wel eens drie keer is scheepsrecht. We hebben nu drie weekenden gehad met 2x kapotte motor en 1x over de kop, je zou toch zeggen nu hebben we alles wel gehad. Op naar Kerpen, waar ik vorig jaar nog derde algemeen was geworden, kijken of we dat dit jaar ook weer kunnen halen.

Wil iedereen bedanken voor alle duimpjes op facebook en instagram voor de support. Johan mijn monteur bedankt voor al het sleutel werk. Van der Pol karting voor de service en natuurlijk mijn vriendin voor de goede zorgen en de knuffels na afloop van het ongeluk x.

Naar boven

NK-4 Kerpen (Duitsland)

Na een dramatisch verloop van de eerste 3 weekenden zou het nu toch een keer mee moeten zitten. In Kerpen de baan waar het begon voor Michael Schumacher, brengt het geluk?

Zaterdag

Zoals bekend, de zaterdag staat in het teken van vrije trainingen. Je kart afstellen voor een goede balans en dus snelheid. Eerste sessie begon al slecht, remmen deden het niet goed, hij trok naar rechts omdat de linker rem het niet goed deed. En ja hoor ik dacht, begint al weer goed, gelukkig viel het mee. Dat gemaakt te hebben gingen we steeds sneller in de daarop volgende sessies. We zaten redelijk dicht bij de tijden aan de kop. Dat stelde ons positief, helaas in de laatste vrije training ging er iemand over mij heen, complete radiator en achterbumper stuk. Radiator viel gelukkig mee, anders was het weer een duur grapje.

Kwalificatie:
Aan het einde van de dag begon het behoorlijk hard te regenen vlak voordat de kwalificaties begonnen van de diverse klassen. Toen ik aan de beurt was, bleek de baan alweer volledig droog en konden we dus kwalificeren op de slicks. De baan was echter nog wel verraderlijk, in de chicane lag nog water op de curbstones (randen in de bocht) als je daar dan ook overheen ging gleed je alle kanten op. Even oppassen geblazen, de baan werd gedurende de sessie steeds sneller. Uit eindelijk resulteerde het in een P10 positie, tweede in mijn klasse. Nog wel wat werk aan de winkel om naar voren te komen.

Zondag

Zoals altijd raceday, de dag waarop de punten gescoord worden. Het zou de hele dag droog blijven wat een mooi vooruitzicht was.

Race 1

Startend vanaf P10 was het de bedoeling om een aantal plaatsen te pakken. Dit lukte direct bij de start, hierdoor lag ik op P9. Kon de groep voor mij goed volgen, een groep van 6 rijders. Helaas kon ik niet echt aanvallen de verschillen onderling waren zo minimaal. Uiteindelijk wist ik nog één plek te pakken en kwam daarmee op P8. De snelheid was goed, gevoel in de kart ook. Tegen het einde werd het wel steeds zwaarder, onder armen begonnen te verzuren. Tijd om nog meer naar de sportschool te gaan!
Uiteindelijk is het P6 geworden door diverse straffen die zijn uitgedeeld aan andere coureurs, voor onsportief rijgedrag, negeren gele vlag en klikbumpers die niet goed zaten!

Race 2

De finale, hierin wordt bekend wie er met de bekers mee naar huis gaat. Startend vanaf P6, was het nu ook weer de bedoeling om naar voren te rijden. Dit ging bij de start al gelijk goed, ik had echt een mega start, hierdoor kwam ik direct op P3 terecht. Van deze plek kon ik maar een aantal rondjes genieten, ik werd als snel ingehaald en lag op P4, daarna leuke gevechten met de coureurs achter mij. De nummer vijf remde mij uit maar ging voor bij de bocht dus ik pakte de plek weer terug. Helaas ronde later haalde hij mij wel goed in. Daarna was het stuivertje wisselen om plek 5, 6 en 7. Helaas moest ik me gewonnen geven en eindigde ik op P7, had iets defensiever kunnen rijden om mijn positie te behouden, maar wou ook geen extra risico's nemen en er door iemand af geramd te worden, aangezien het twee onrustige wedstrijden waren. Ook hier weer na het uit delen van diverse straffen eindigde ik op P6. En tweede in mijn klasse, dat betekent toch weer een beker mee naar huis. De nummer 1 was weer te snel, wordt nog een hele kluif om dit jaar op die P1 positie terecht te komen.

Samenvatting

Eindelijk een weekend zonder al te veel gekkigheid. De kart liep goed, de motor was top, gewoon een weekend zoals het hoort. Rond de zesde positie is zo de positie waar ik normaal gesproken ook thuis hoor. Kijken of we in de aankomende wedstrijden toch nog wat stappen kunnen maken. Met name die P1 plek in mijn klasse, zou leuk zijn.

De eerst volgende wedstrijd is op 7 en 8 juli in Spa Francorchamps midden in het beroemde formule 1 circuit ligt de kartbaan. Een geweldige ambiance om te karten.

Naar boven


NK-5 Spa Francorchamps

Ook dit keer zijn we op een iconische plek, namelijk het circuit van Spa Francorchamps in het hart van de Ardennen. Eén van de mooiste race circuits van Europa, met daar middenin de kartbaan. Een erg uitdagende baan, met snelle naar beneden lopende door draaiers en een venijnige chicane voordat je het rechtenstuk op gaat. Op het formule 1 circuit werden we nog getrakteerd op de Porsche 919 EVO de speciale Porsche die drie keer Le Mans heeft gewonnen speciaal geprepareerd om baan records neer te zetten. Tevens ging van start de 25h funcup, 130 Volkswagen Kever race wagens, erg leuk om te zien.

Zaterdag

Aangezien je hier niet eenvoudig even naar toe rijdt om te trainen is de zaterdag extra belangrijk. Veel meters maken en de juiste afstelling zien te vinden. Dit ging eigenlijk direct goed, we begonnen met de basis afstelling van de vorige wedstrijd en door steeds een paar kleine aanpassingen te doen zaten we al snel op de juiste tijden. Zowel ik als mijn monteur Johan waar daar erg tevreden over. Tevens een sessie geprobeerd op nieuwe banden, daar moesten we nog wel wat vinden aangezien de kart maar één rondje echt goed reed.

Kwalificatie:

Tijd voor de kwalificatie, paar hele kleine aanpassingen gedaan, kijken wat dit ging brengen, een goede startpositie kan hier heel bepalend zijn. Mede omdat het erg dicht bij elkaar zit en maar één punt is waar je iemand kan inhalen. Helaas liep de kwalificatie niet helemaal goed, was ontevreden over het uiteindelijke resultaat. Slechts een 8ste startplaats, met 5tiende achter de kop. De nummers 6 t/m 9 zaten binnen 3tiende, erg close dus. Daarnaast heb ik een fout gemaakt door alleen weg te rijden, ik had achter een groepje moeten aan gaan, dat had allicht gezorgd voor een snellere tijd. Kijken of we dat op raceday goed kunnen maken.

Zondag

Ook op de zondag was het stralend weer, zeker 28 graden, strakblauwe lucht fantastisch. De 25H funcup was nog in volle gang. Tijd om zelf ook te gaan vlammen

Race 1

Startend vanaf P8, wel aan de buitenkant, is het belangrijk om een goede start te hebben. Dat ging gelijk goed. lk kon mijn positie behouden en in de ronde daarop pakte ik direct P7, daarna was het in de achtervolging ik had een bumper aan bumper gevecht met de nummer 6. Dat was echt super spannend, toen kwam er een moment van volgen, ik kon geen vuist maken. De tijden lagen zo ontzettend dicht bij elkaar, elk klein foutje of stuur beweging wordt direct afgestraft en loop je weer wat meters achter. Een aantal plaatsen voor mij was een schuiver, dat zorgde er voor dat ik weer 2 plaatsen op schoof. Dit resulteerde uit eindelijk in een super mooie 5de plek. En tweede in mijn klasse. De nummer één was weer te snel.

Race 2

De finale, daar waar de bekers verdeeld worden. Nu startend vanaf de 5de plek, dit keer aan de binnenkant, had ik netzo als in Kerpen een super start, lag direct derde. Helaas was dit van korte duur, in de tweede ronde kwam iemand mij in de hairpin voorbij. Omdat daar een groepje achter zat van 2 man, verloor ik direct drie plaatsen van P3 naar P6, dat was wel even balen. Ik kon nog een paar rondjes volgen maar, ik maakte een schakelfout waardoor ik weer een plaats verloor. Toen had ik een leuk gevecht op P7 dit was stuivertje wisselen een aantal ronden lang. Maar helaas deze kon ik ook niet houden, de kart lag veel te onrustig in de eerste 11 ronden van de wedstrijd, daarna begon hij eindelijk goed te rollen. Helaas had ik weer een plaats verloren inmiddels lag ik dus op P9, van 5 naar 9 dat schoot niet op. Ik ging er maar eens goed voor zitten want dit stond me niet aan!. Ronde na ronde kwam ik dichterbij, helaas duurde de wedstrijd niet zo lang meer. Maar gelukkig pakte ik toch nog in de laatste ronde één plek. P8 uit eindelijk door een straf van een andere coureur is het nog P7 geworden.

Samenvatting

Eigenlijk een super goed weekend, de snelheid was goed, mis nog een paar tiende van seconde maar het voelde erg goed. De wedstrijden waren goed, helaas in de finale niet het gewenste resultaat maar het gevoel was goed en dat is ook fijn. De nummer één in mijn klasse is te snel, na 5 wedstrijd weekenden kunnen we de balans al een beetje opmaken. Het zou heel raar moeten lopen als hij geen kampioen wordt en het ticket pakt naar de Grand Finals in Brazilië. Maar als ik zo blijf rijden hou ik nog een beetje hoop. De lol is in ieder geval weer terug want die was na de eerste drie weekenden ver te zoeken. Ook dit keer wil ik weer bedanken mijn sponsoren, Dirk van der Pol van Van der Pol Kart racing en mijn monteur Johan van den Bogert. We krijgen de boel steeds beter op de rit. Nog 3 wedstrijd weekenden te gaan met de kans op een keer P1 te pakken in de finale. De eerste volgende wedstrijd is op 17&18 augustus in Berghem.

Naar boven

NK-6 Circuitpark Berghem

De vakantie zat er weer op, ik mocht weer aan de bak, dit keer op het kartcircuit van Berghem. De thuis baan, waar het eigenlijk allemaal begonnen is 23 jaar geleden. Ze hadden echter de Grand Prix lay-out neergelegd als circuit. Niet echt een prettige lay-out.

Zaterdag

Zoals altijd staat de zaterdag in het teken van het afstellen van de kart. Na een behoorlijk lange pauze van 6 weken niet rijden was het weer even wennen. Het ging dan ook gelijk mis, de baan was nog glad, ik stuurde een bocht in en ging onderstuurd (kart gaat rechtdoor) de banden stapel in, hierdoor stuurstang, spoorstang en achteras krom, goed begin zeg maar. Gelukkig was dit door Johan snel weer verholpen en konden we werken aan een goede afstelling. Dit verliep goed, we pakten steeds wat tijd en de kart voelde goed aan. Ging dan ook met een positief gevoel de kwalificatie in.

Kwalificatie:

De kwalificatie rijd je altijd op nieuwe banden, in het begin dus even opletten. Ik kwam in ronde twee achter de twee snelste te zitten, dat was positief, echter in de baan zaten maar 2 snelle ronden daarna zakte het tempo bij iedereen naar beneden. Je moest dus één goed rondje zien te vinden, meestal ben ik een diesel en duurt het bij mij even. Ondanks dat toch een nette tijd neer gezet, was zelf niet helemaal tevreden, had verwacht nog wel 3tiende harder te gaan. Het resulteerde in een 7de startpositie, waar een 5de zeker mogelijk was.

Zondag

Was er zaterdag nog een kleine dreiging van regen, op de zondag was het uitstekend kart weer. Bovendien kwamen er veel toeschouwers kijken naar mijn verrichtingen, altijd leuk om extra support te hebben, stuk motivatie om net dat tandje harder te gaan.

Race 1

Startend vanaf P7, aan de binnenkant, had ik een uitstekende start, pakte direct een plek in de hairpin achterop het circuit. Door dat er een concurrent was weg gevallen in de opwarmronde al (wiel niet vast) lag ik direct op P5, kon het tempo goed volgen. Een aantal ronde later deed ik weer een geslaagde inhaal actie in de hairpin en lag ik op P4. Kon de nummers 2 en 3 goed volgen, echter halverwege de wedstrijd begon de kart wat moeilijker te sturen, het werd heel zwaar. Nu gebeurde het precies andersom, ik werd in gehaald in de hairpin echter ik had meer snelheid bocht uit dus ik pakte de plek weer terug. Helaas duurde dit maar één ronde, want in de volgende ronde slaagde de inhaal actie wel ik lag dus op P5. Helaas duurde dit ook niet lang want in de volgende ronde werd ik in gehaald in de hairpin, werd wat naar buiten gedrukt op het vuil, hierdoor verloor ik veel tijd en kwamen er twee voorbij. Doordat ik op het vuil zat verloor ik in de daarop volgende chicane ook snelheid (vuil op de banden, geen grip) hierdoor verloor ik weer een plek! In één ronde tijd van P5 naar P8. Helaas was het tempo er toen uit en kon ik niet meer aansluiten. Dit was erg balen, zeker om dat het in het begin super goed ging. Erg teleurstellend geëindigd op P8.

Race 2

Zoals altijd worden de bekers verdeeld in de finale. Nog alle kansen om met een beker naar huis te gaan. Startend vanaf P8, aan de buitenkant had ik nog wel wat werk aan de winkel, we hadden de kart iets aangepast waardoor hij gedurende de wedstrijd niet zwaarder zou gaan sturen. Dit mocht echter niet baten, ik zou de kortste finale rijden die ik ooit gereden heb. Na slechts ik denk 200m was mijn finale al voorbij. Had een prima start, pakte P7 direct bij de hairpin, de concurrent kwam echter iets beter uit de bocht lag iets voor op mij, maar zat er wel naast. En zomaar uit het niets stuurt hij naar rechts over mijn voorwiel, ik spinde en had een gebogen stuurstang en spoorstang, viel niet meer mee te rijden, erg jammer. Was helemaal niet nodig geweest. Ben nog wel naar de wedstrijdleiding gegaan, om het aan te geven, zij konden er verder ook niks mee doen.
Klik hier voor het filmpje

Samenvatting

Helaas toch weer een teleurstellend weekend. Had er veel meer van verwacht. Na Race 1 was ik toch wel gematigd positief. Weet waar ik aan moet werken, nog meer rijden en nog meer naar de sportschool. Je merkt toch dat je geen 20 meer bent. Kart lag goed, had er veel vertrouwen in, dit bracht helaas niet het gewenste resultaat. Race 2 was gewoon echt balen, helaas gebeurd dat ook ondanks dat het niet nodig was! Het kampioenschap en ticket naar Brazilië kan ik vergeten, de nummer 1 staat niet alleen bij de masters eerste in het kampioenschap, maar ook algemeen. Het is hem gegund, we gaan voor een solide tweede plek in het kampioenschap. Met nog twee weekenden te gaan, ga ik kijken of we in ieder geval elk weekend weer met een beker naar huis kunnen gaan. Dit was namelijk het tweede weekend dat het niet gelukt is! En het doel blijft nog steeds om met de beker voor P1 naar huis te gaan tijdens één van deze weekenden. Ook de nummer 1 in het kampioenschap kan een keer pech krijgen. Wil iedereen bedanken die is komen kijken tijdens dit weekend, super gaaf om zoveel support te hebben. Wil Johan natuurlijk weer bedanken voor het prepareren van de kart en Dirk van der Pol van Van der Pol kartracing voor de support. Het volgende weekend is 15 & 16 september op de kartbaan van Landsard vlakbij vliegveld Eindhoven.

Naar boven

NK-7 Circuit Landsard

Het één na laatste race weekend van het seizoen. Time flies when you're having fun!. Voor het laatst dit jaar in Nederland, namelijk op de kartbaan van Landsard, vlakbij Eindhoven.
Om eerlijk te zijn niet echt een leuk circuit, met een heel krap mickey-mouse gedeelte. Kijken of we weer een keer een beker mee naar huis kunnen nemen.

Vrijdag

Normaal begin ik mijn verhaal altijd met de zaterdag, uitleggen over het afstellen van de kart tijdens de vrije trainingen. Dit keer neem u ik u mee naar de vrijdag, op vrijdag was ik bezig om de kart weer in orde te maken. Er moest een nieuwe stoel in omdat mijn huidige stoel gescheurd was. Ik was voorbereidingen aan het treffen zodat Johan zaterdag ochtend direct aan de slag kon, om de stoel er goed in te zetten. En wat zie ik tot mijn verbazing, stoelsteun afgebroken, gelukkig heb ik een handige vader, die heeft er een plaatje opgelast. Dat begon dus al meteen goed.

Zaterdag

Zaterdag zoals hierboven al omschreven is het tijd om de kart af te stellen. Op de één of andere manier was het lastig, we kregen de kart niet helemaal zoals we wilden. Stap voor stap en met wat kleine aanpassingen kwamen we in de buurt van de tijden die we moesten rijden. Slechts 3 tot 4 tiende van de top 5. Wat bleek echter we reden met de verkeerde tandwiel verhouding. Daar kwam Johan achter doordat hij concurrenten op andere punten zag schakelen als ik deed. Ze kwamen veel beter de korte knikjes uit. Voor de laatste vrije training hebben we nog snel de tandwiel verhouding aangepast. Dat was wel even wennen, andere schakel punten, maar was zeker de juiste beslissing. We gingen dan ook met een positief gevoel de kwalificatie in.

Kwalificatie:

Nieuwe banden, op zoek naar dat ene snelle rondje voor een goede start positie. Helaas ging het voor geen meter, we waren maar liefst 7tiende kwijt geraakt. Daarnaast was de as die we gemonteerd hadden krom, dat werkte ook niet mee. Echter 7tiende verliezen was erg veel. Dit resulteerde dan ook in een zeer teleurstellende 10de startplaats. Dat wordt dus naar voren rijden op de zondag.

Zondag

Zoals altijd raceday! En wat een heerlijk weer hadden we erbij. Het zonnetje scheen mooi, een super nazomer zondag. Die begon echter iets minder zonnig, voor de vrije training voelde Johan aan de stoel en zag dat twee andere stoelsteunen rechts van de stoel aan de kant van de motor gescheurd waren. Dat verklaarde ook waarom de kart niet helemaal meer werkte zoals hij moest werken. Met stoelsteunen en beugels de stoel vast gezet om de vrije training te gaan rijden. Wilde toch de veranderingen nog voelen. Dat ging in eerste instantie goed, maar uiteindelijk naar binnen gekomen omdat de stoelsteun nu helemaal afgebroken was.

Deze moest dus gelast worden anders was het einde weekend. Gelukkig kon dit bij de baan met hulp van collega monteurs. Nadat hij gelast was konden we ons klaar maken voor race 1.

Race 1

Startend vanaf de 10de plek, wat op dit circuit niet ideaal is. Je start namelijk aan de buitenkant. De eerste bocht is naar rechts, bij de start dus goed opletten en je goed positioneren zodat je geen plaatsen verliest. Dit ging redelijk ik verloor slechts 1 plaats. Een paar ronden later maakte ik de plek al weer goed met een keurige inhaal actie aan het einde van het lange rechtestuk. Het was heel erg close racing, we hadden een groepje van 5 man bij elkaar de plekken 4 t/m 8. Ik kon dat groepje goed volgen, kon helaas niet aanvallen. Voor de toeschouwers was het super gaaf om te zien, bumper aan bumper rijden, helaas door wat acties die ervoor gebeurden verloor ik wat terrein en kon ik niet meer aan haken, dat was erg jammer. Het gat naar het groepje werd ook steeds iets groter. Uiteindelijk werd het de 8ste plek in deze race.

Race 2

Startend vanaf de 8ste plek, ook weer niet ideaal. Bij de start direct naar rechts achter de nummer 7 aan. Dit duurde niet lang, in de eerst bocht had ik al iemand bovenop mij zitten, hierdoor kwam ik buiten de baan terecht met een concurrent op mijn kart/arm. Gelukkig kon ik mijn weg wel vervolgen, na het voorscherm goed gebogen te hebben begon ik mijn inhaal race. Dat ging gelukkig goed, ik pakte snel weer wat plaatsen terug. Vanaf P13 schoof ik door naar, 12, 11 en uiteindelijk 10. Het gat naar de nummer 9 was te groot, ik kwam niet meer dichterbij. Uit eindelijk dus P10. Toch nog derde in mijn klasse, althans dat dacht ik. Mijn voorbumper was naar binnen gegaan aan één kant door de start crash, dat betekent 5 seconde straf. Hierdoor verloor ik één plaats en op 2 tiende na was ik dus geen derde maar vierde in mijn klasse. Kleine domper, weer geen beker mee naar huis. Maar ach ja dat kon er ook nog wel bij.

Samenvatting

Helaas weer een moeilijk weekend, veel problemen met de kart. Gelukkig wel kunnen repareren en vol goede moed en gemotiveerd om leuke wedstrijden te rijden. De Pre-finale ging goed, kwam net iets snelheid te kort om aan te vallen en dat was jammer, had meer ingezeten.
De Finale gewoon weer pech, iemand die over je heen komt zeilen, hij heeft nog wel keurig zijn excuses gemaakt, "kwam op het vuil en kon er dus niks aan doen. Koop je helaas niks voor maar dat hoort er ook bij.

Nog één race weekend te gaan namelijk 27 & 28 oktober in Genk België.

Naar boven

NK-8 Genk

Alweer het laatste race weekend van het seizoen, wat gaat het toch allemaal snel voorbij. We sluiten het seizoen af in Genk, op een schitterende kartbaan. De temperaturen waren niet echt bepaald zomers, het was in de ochtend maar 4 graden boven nul, beste wel koud!

Zaterdag

Zoals beschreven in de vorige nieuwsbrief had ik de kart helemaal uit elkaar gehaald en weer op nieuw opgebouwd, vorig weekend samen met mijn broer een uitstekende dag gehad op het circuit, dus vol goede moed begonnen Johan en ik aan de zaterdag. Het was koud en nat in de ochtend. Dit zorgde ervoor dat tijdens de eerste sessie het veel glijden was en op zoek naar de juiste lijn.
Gelukkig werd het weer steeds beter en de baan werd droog, we konden mooi werken aan de afstelling. Dit ging steeds een stapje beter, we reden in ieder geval al sneller als dat we in het begin van dit jaar deden.

Net voor de laatste sessie begon het te miezeren, baan was weer wat gladder geworden, best wel lastige condities om de kart dan af te stellen en om ook temperatuur in de banden te krijgen.

Kwalificatie:

Zoals altijd hadden we nieuwe banden gemonteerd voor de kwalificatie, er hing een grote donkere wolk boven het circuit. Het kon echt elk moment gaan regenen, het was daarom belangrijk om direct de baan op te gaan om een snelle tijd neer te zetten, nog voordat het zou gaan regenen want anders kun je het wel schudden. De kwalificatie verliep goed, echter het was niet snel genoeg, ik miste net die piek in de banden en dat ene perfecte rondje. Dit resulteerde in een 10de tijd. De nummers 6 t/m 11 zaten binnen 0.3seconde van elkaar, het was heel erg close.

Zondag

Brrrr nog kouder dan op de zaterdag, het lijkt wel de wintercup, gelukkig werd het in de loop van de dag beter en kwam het zonnetje door.
De laatste twee wedstrijden van het seizoen, toch kijken of we het seizoen op een positieve manier kunnen afsluiten, na een pechvol jaar. Zou fijn zijn als daar een beker bij hoort en een goed gevoel.

Race 1

Startend vanaf P10, lijkt wel of ik daar patent op heb aangezien ik het vorige weekend daar ook begon. Had ik een prima start, ondanks dat ik aan de buitenkant startte. Dat kan hier twee kanten opvallen, goed of slecht. Dit keer ging het goed, iedereen kwam goed door de eerste bocht.
In het begin verloor ik één plaats, deze kreeg ik echter snel weer terug, de coureur voor me ging vol rechtdoor omdat zijn remmen weigerde. Daarna zat ik in een mooi groepje van vier coureurs, het was continu treintje rijden, dan won ik weer wat meters, dan verloor ik weer wat meters. Was echt super leuk om te rijden, de hele race volle bak competitie. Helaas was ik net niet snel genoeg om een goede en veilige inhaal poging te wagen. Had hem er wel een keer naast kunnen zetten, maar dat had ook zo maar in tranen kunnen eindigen. Al met al een enerverende race met als resultaat P9, niet echt op geschoten maar toch fijn gereden.

Race 2

Dit keer startend vanaf P9, de binnenkant, verliep de start weer goed. Ik pakte direct een plek bij de start, scheelt toch net iets als je aan de binnenkant start. Helaas kon ik die plek niet vast houden, kwam weer in een mooi groepje, hetzelfde groepje als in de pre-finale, vier man als een touwtje bij elkaar. Er kwam er nog één van achter aan zetten die was te snel, wilde aanhaken om zo samen met hem door te stomen naar voren toe. Helaas bleek achteraf dat mijn radiateur was afgebroken, dit gaf een aantal rare vibraties, dacht eerst dat er iets niet goed was met mijn banden, maar dat bleek dus de radiateur die tegen mijn achterwiel aan het stuiteren was. Dat werkte niet echt mee in de jacht naar voren. Aan het eind kreeg ik nog een concurrent in mijn nek, de kart kreeg iets te veel grip, moest meer werken en maakte een aantal kleine foutjes, in de aller laatste bocht was ik volop aan het verdedigen, hij had echter net iets meer tractie uit de bocht en haalde me vlak voor de streep in. Dat was wel erg jammer en zuur. Op de streep scheelde het 0.1seconde, dat was dus P10, achteraf bleek dat zijn bumper naar binnen was en kreeg hij 5 seconde straf, als nog P9. Dit betekende P2 in mijn klasse en dus weer een beker. Heb fijn gereden, net dat beetje extra wat ik te kort kom om verder naar voren te eindigen, dat is wel jammer.

Samenvatting

Eindelijk een weekend zonder problemen, crashes of dingen die afbreken, leuke wedstrijden gereden, had liever iets verder naar voren gezeten maar goed. Tweede in mijn klasse en weer een beker voor in de kast. Een positief einde van een moeilijk en lang seizoen.

Door deze resultaten ben ik nog wel tweede in het Nederlands kampioenschap geworden, de nummer één was tijdens het vorige weekend al niet meer in te halen. Dit seizoen hebben we weer een hoop geleerd, het was een lang seizoen, met veel downs maar toch ook een aantal ups.
Heb ontzettend genoten van het rijden en de competitie, dit blijft toch echt wel verreweg het leukst om te doen. We kunnen ook niet elk jaar kampioen worden.

2019

Wat ga ik volgend jaar doen, ik ga sowieso door, het is te leuk en te mooi, krijg er een hoop energie van. De kalenders voor volgend jaar zijn nog niet bekend, het wordt of het Nederlands Kampioenschap of het Benelux Kampioenschap.
Wat ik wel weet is dat ik een nieuw chassis moet hebben wil ik volgend jaar competitief zijn, dit is een behoorlijke investering.
Vandaar dat u hieronder de link vind naar mijn nieuwe sponsorplan, er wordt momenteel ook gewerkt aan een nieuwe website waarop u ook alles terug kan vinden.

Naar boven

Het laatste nieuws

Hier vind u het laatste nieuws van HF | Karting, wedstrijden, uitslagen etc.