"Either you do something well or you don't do it al all" Ayrton Senna ▼

Wedstrijdverslag NK 4

Het vierde NK van 2022 is verreden op Raceway Venray. Een schitterend complex, een ovaal met daarin een kartbaan. Voor zowel Henk als mij was het de eerste keer dat we daar een wedstrijd zouden gaan rijden. En het blijkt een lastige baan te zijn!

Zaterdag

Dit keer werden we niet geholpen door onze vaste monteur Koen, die had andere verplichtingen in het buitenland. We hadden een goede vervanger namelijk Dylano. Samen met Dylano gingen we op zoek naar de juiste afstelling voor dit circuit. Het was vooral belangrijk om meters te maken aangezien het een nieuw circuit is die we nog niet kennen.

Het is een raar circuit met heel veel bochten of camber (bocht heeft verkanting verkeerde kant op), een mega snelle maar hobbelige chicane. Verschillende soorten asfalt met overgangen er in die je bijna als hobbel moet zien.
Al met al lastig en ook echt een kartsloper (door de snelle hobbelige chicane).

Voordeel het hele weekend zou het mooi weer zijn. En dat was zo, het was warm, het asfalt was zelfs een keer 42 graden!
Naarmate de dag vorderde gingen we steeds sneller. Dat was positief, ik zat er best goed bij, top 5 was zeker mogelijk Henk was ook steeds sneller aan het gaan en door de camera beelden te bekijken konden we goed zien waar er nog winst te behalen viel.
Op naar de zondag!

Zondag raceday!

Het is raceday, die begint altijd met de kwalificatie. Zorgen voor een snelle tijd en daarmee een goede uitgangspositie voor de wedstrijd.
Het ging niet slecht beide gingen we harder dan op de zaterdag, maar de rest van het veld ook, zelfs nog een stukje sneller. De baan was aanzienlijk verbeterd t.o.v. de zaterdag. De tijden waren dan ook een klap sneller.
Ondanks dat we sneller waren, resulteerde dit niet in een goede start positie. Ik kwalificeerde me als 8ste en Henk als tiende. Er was dus werk aan de winkel om te zorgen dat ik in de top 5 zou komen.


Heat 1

Dit keer stonden we weer achter elkaar. Henk op P10 en ik op P8, beide aan de buitenkant, de eerste bocht is een krappe bocht naar rechts, dat wordt opletten!
Mijn start was direct goed, pakte gelijk twee plaatsen, dat was dus al P6. Op naar voren, ik reed dan ook richting P5, dat was echter van korte duur! Mijn achter tandwiel zat los daardoor had ik geen aandrijving meer. Erg jammer want er had meer in gezeten. Henk reed gestaag om alle problemen heen en door de uitvallers pakte hij een keurige 7de plek.


Heat 2

Henk startend vanaf P7 en ik vanaf P9 door mijn uitval beurt. Weer startte we achter elkaar. Dit keer aan de binnenkant ik een super start, ik viel precies in het vallen van de vlag (starten met de vlag niet met lampen). Hierdoor schoof ik gelijk 3 plaatsen op en lag ik 6de, was nog wel beetje duwen en trekken in de eerste bochten combinatie maar dat ging goed. Ik kon hierdoor wegrijden van mijn achtervolgers en op jacht naar P5. Dat ging moeizaam, ik kon er wel naar toe rijden maar had net te weinig tijd om uit eindelijk ook een inhaalpoging te maken. Voor je het weet zijn de tien minuten voorbij erg jammer. Henk reed een solide race, helaas was het snelheidsverschil met de coureurs voor hem net iets te groot om te kunnen aanhaken, p10 was het resultaat.

Heat 3

Nu startte ik vanaf P6 en Henk vanaf P10. Beide aan de buitenkant, extra oppassen. Ondanks dat ging het bij mij verkeerd, ik werd geraakt door een concurrent en schoot de lucht in. Het viel gelukkig mee, maar daardoor wel direct allerlaatste. Tijd om gas te geven en naar voren te rijden. Henk liet mij keurig voorbij zodat ik verder naar voren kon en hij misschien in mijn kielzog mee kon komen. Ik was zeker sneller dan de heren voor mij, maar het waren maar kleine verschillen. Met nog 4 ronden ongeveer te gaan zat ik aan de staart van de nummer 6 er waren er namelijk inmiddels weer twee uit gevallen. Door de chicane heen pakte ik meer snelheid en had ik de kans om hem er bij de eerstvolgende bocht er naast te zetten dat was P6, op naar P5, Die pakte ik op exact hetzelfde punt dat deed ik in de voor laatste ronde. Dat was dus P5, weer een lekkere wedstrijd gereden ondanks de start fout! Anders had er zeker meer in gezeten. Henk eindigde weer op een solide 8ste plek en was uit eindelijk weer sneller.

Algemeen klassement

In het algemeen klassement ben ik uit eindelijk als 7de geŽindigd. Op slechts 4 punten van de nummer 4. Al met al niet slecht door het uitvallen in race 1. Henk is 10de algemeen geworden en heeft weer veel meters onder de overall.
Het was een pittig circuit, ondanks dat kijken we weer terug op een mooi weekend en ook dit keer hebben we weer progressie gemaakt.

Nu is het zomer stop, de eerstvolgende wedstrijd is pas weer in september. Namelijk op 17&18 september in Assen. Weer op een circuit dat we nog niet kennen. 

Het laatste nieuws

Hier vind u het laatste nieuws van HF | Karting, wedstrijden, uitslagen etc.