"Either you do something well or you don't do it al all" Ayrton Senna ▼

Seizoen 2023

Beste familie, vrienden en partners

Zo dat is even geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben. Aan het einde van het seizoen 2022 hebben we een korte pauze ingelast. Tevens zijn Henk en ik gaan kijken en bedenken wat we in 2023 zouden en willen doen.

We zijn eruit!

Al het denken en overleggen heeft geleid tot een besluit over het seizoen 2023.

Goed nieuws, Henk gaat weer deelnemen aan het NK4Takt en zal dit in samenwerking gaan doen met de Kartacademy! Hij is dan ook volle bak in training (conditie en kracht) om te zorgen dat hij die jonkies kan gaan aanvallen en op jacht kan gaan naar het podium.

Wat houdt het in, hij rijdt onder de vlag van de Kartacademy, het team van de kartacademy zorgt ervoor dat onder andere het transport en opslag van de kart geregeld wordt. Tevens sta je als compleet team bij elkaar wat zorgt voor een goede sfeer en samenwerking. Dat is ook de kracht van het NK4takt, samenwerken naar mooie resultaten.

Voordeel voor Henk, dat hij het logistieke vervoer van de karts en alles wat daarbij komt kijken niet meer zelf hoeft te doen. Hij moet alleen zorgdragen voor zijn eigen middelen, denk hierbij aan brandstof, gereedschap, banden en kleding.

Minder goed nieuws, Ik heb besloten om het seizoen 2023 niet deel te nemen aan het NK4takt. Nee ik hang mijn helm zeker nog niet aan de wilgen, echter gezien mijn nieuwe privé situatie en een aantal andere veranderingen die op stapel staan, heb ik besloten om niet deel te nemen.
Een moeilijke beslissing maar als ik iets wil doen doe ik het goed en in deze situatie gaat dat niet lukken.

Het kan zijn dat ik misschien één wedstrijd mee pak en mijn broer zal ondersteunen waar nodig. Maar een volledig seizoen zit er niet in.

Kart

De kart is nog steeds de 4Takt Shifter, met zes versnellingen en rond de 40 pk! Echter ID Engines heeft in de winter keihard gewerkt om de kart een update te geven.
Zo zijn er wijzigingen aan het schakelsysteem, hierdoor zal de kart beter schakelen en voor de coureur zal het gevoel van schakelen beter merkbaar zijn.
Mooie ontwikkelingen vanuit ID Engines.

En er zal gereden worden met klikbumpers, met andere woorden het bumperen is voorbij, dus er moet nog netter gereden worden. Doe je dat niet en heb je de bumper naar binnen krijg je een tijdstraf.

Partner

Al vele jaren mogen we bij HF|Karting ons prijzen met hele trouwe partners. Dat maakt het mogelijk dat wij deze partners schitterende verhalen vanaf het circuit kunnen voorschotelen. Maar dat wij ook onze sport op een professionele manier kunnen beoefenen.
Voor dit jaar hebben we een ander format bedacht.

Namelijk pay per wedstrijd!

Wat houdt dit in, per wedstrijd zijn we als team een X bedrag kwijt aan diverse hoofdzaken. We bieden onze partners en nieuwe partners de mogelijkheid om per wedstrijd een bedrag te sponsoren voor deze hoofdzaken. U kunt voor één of meerdere wedstrijden deelnemen.

What is in it for me?
Wat krijgt u er voor terug is natuurlijk de vraag? Het beantwoorden van de vraag is afhankelijk van de combinatie van de opties en de hoeveelheid wedstrijden dat u wilt deelnemen.

Opties:
De sponsor opties per wedstrijd (prijzen zijn ex BTW)

 1. Kart huur, stalling en onderhoud € 350,-
 2. Inschrijfgeld per wedstrijd € 200,-
 3. Set banden per wedstrijd € 175,-
 4. Brandstof en overig per wedstrijd € 150,-
Aangeboden combinaties
 1. U kiest één van bovenstaande opties voor één wedstrijd en u ontvangt: vermelding van uw bedrijfslogo op het kart pak, nieuwsbrief en op de website van HF|Karting.
 2. U kiest twee van bovenstaande opties voor één wedstrijd en u ontvangt: Combinatie 1 + uw bedrijfslogo op de kart
 3. U kiest twee van de bovenstaande opties voor minimaal twee wedstrijden en u ontvangt: Combinatie 2 + deelname aan 2 uurs wedstrijd voor 2 personen.
 4. U kiest voor een gesprek met HF Karting om samen een voor u passende deelname uit te werken.

Voorbeelden

 1. u kiest voor optie 2 en combinatie A dan ziet u uw bedrijfslogo terug op het kartpak, nieuwsbrief en website (bedrag € 200,-)
 2. u kiest voor optie 1 en 4 en combinatie B dan ziet u uw bedrijfslogo terug op het kartpak en de kart, nieuwsbrief en website (bedrag € 500,-)
 3. u kiest voor optie 2 en 4 en combinatie C dan ziet u uw bedrijfslogo terug op het kart pak en de kart, nieuwsbrief en website + deelname aan een 2 uurs wedstrijd voor 2 personen (bedrag € 700,-)

We laten de keuze aan u, elke keuze is een stap dichter bij het podium. Natuurlijk wilt u niet in het rijtje ontbreken en de jaren lange samenwerking voortzetten.

Kalender 2023

De kalender van dit jaar bestaat uit 6 wedstrijden in Duitsland, België en Nederland. De organisatie heeft weer een zeer gevarieerde kalender samengesteld. Henk kan aan de bak.

Tevens zal het startveld ook zijn uitgebreid, wat wij gehoord hebben uit betrouwbare bronnen. Dat zal mooie en spannende wedstrijden opleveren. Hoe meer hoe beter.

Hieronder de kalender van 2023, de start is op 12 maart in Duitsland, gevolgd door een wedstrijd in april, mei, juli. Dan volgt een lange zomer stop en gaat het seizoen door in oktober en wordt hij traditioneel afgesloten in november. 

 

Het laatste nieuws

Hier vind u het laatste nieuws van HF | Karting, wedstrijden, uitslagen etc.