"When I look fast, I'm not smooth and I am going slowly. And when I look slow, I am smooth and going fast" - Alain Prost ▼

ZELF RIJDEN OP EEN ECHTE WEDSTRIJD KART.

ROTAX MAX EXPERIENCE BIJ AUTOSTRADA MOTORSPORT
Sinds 2013 organiseert Autostrada Motorsport de ‘Rotax Max Experience’. Dit is een “arrive en drive” concept voor mensen die graag eens in een echte racekart willen rijden. De Rotax Max Experience is een geheel verzorgde dag waarbij je wordt begeleid door een instructeur en monteur. De dag begint met een korte kennismaking en een uitleg van het desbetreffende circuit. Waar ligt bijvoorbeeld de ideale racelijn, wat zijn de moeilijke bochten en waar liggen de rem punten. Vervolgens krijg je een korte introductie van de kart en wordt de juiste zitpositie bepaald. Hierna ga je de baan op, om in sessies van 10 minuten de enorme acceleratie van een racekart te ervaren.

Tussen de heats door wordt de kart gecontroleerd en analyseren we de gereden heat; wat ging er goed en wat kan er verbeterd worden. Na een korte pauze met hapje en drankje ga je de baan weer op om de verkregen tips in praktijk te brengen en je rondetijd nog scherper te zetten. We proberen het uiterste uit coureurs te halen en maken onder andere gebruik van videobeelden om te bepalen waar er winst behaald kan worden.

Tijdens de Rotax Max Experience worden er foto’s en video’s gemaakt zodat je een mooi aandenken hebt aan deze geweldige dag.

DE KARTS: CRG ROTAX MAX SENIOR
Autostrada Motorsport maakt gebruik van CRG karts, een internationaal topmerk waar onder andere Max Verstappen het Europees en Wereldkampioenschap mee heeft gewonnen. Onze CRG karts zijn voorzien van de Rotax Max Senior, de populairste kartmotor in Nederland. De 125cc 2-takt motor levert ongeveer 30 pk met een maximum toerental van 14.500 toeren.

De kart weegt slechts 85 kg en accelereert hierdoor in 5 seconden naar 100 km/h, afhankelijk van het circuit is een topsnelheid van 125 km/h mogelijk. Al onze karts zijn uitgerust met laptimers zodat tijdens het rijden de rondetijden beschikbaar zijn voor de coureur. Uiteraard kunnen de rondetijden ook achteraf bekeken worden.

Minimum leeftijd: 16 jaar
Enige kartervaring is gewenst!

RESERVEREN
De Rotax Max Experience van Autostrada Motorsport is te boeken voor een halve dag of een hele dag. Bij een hele dag mag de kart gedeeld worden met een vriend(in) maar het is natuurlijk veel leuker om samen het circuit te betreden.

Reserveren is heel simpel: selecteer de gewenste datum, het circuit en of je een hele of halve dag wil karten. Vervolgens krijgt u van ons een e-mail met de beschikbaarheid.

Voor meer informatie stuurt u mij een e-mail

hfkarting@gmail.com  

Dagindeling, op basis van 2 personen

 • Theorie
 • Instructie van de kart
 • Analyse rondentijden en tips
 • Inclusief race overall, handschoenen en helm
 • Gratis foto’s & video’s
 • 4 heats karten p.p.
 • Duur: 6 uur
 • Tijdstip van 12:00 – 18:00
 • Bedrag: € 340,- p.p. 
   

Het laatste nieuws

Hier vind u het laatste nieuws van HF | Karting, wedstrijden, uitslagen etc.