Seizoen 2019

Het seizoen 2019 zal bestaan uit deelname aan het BNL kampioenschap.

Dit zijn drie internationale wedstrijden die verreden worden op circuit in België.

Hieronder de kalender.

BNL 1 @ Genk : 23rd - 24th March                                          afbeeldingen
BNL 2 @ Mariembourg : 06th - 07th July
BNL 3 @ Genk : 05th - 06th October


Voorbereiding

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik een nieuw Sodi chassis aangeschaft, de motor is weer helemaal vers gemaakt.

Tevens hebben we de aanhangwagen weer helemaal laten opknappen. 

Alle info over het seizoen 2019 vind u hier. 

U kunt u ook inschrijven voor de nieuwsbrief klik hier

BNL Race 1 23 en 24 maart in Genk

BNL race weekend 1

Na een lange winterstop, ging het dan nu echt van start. Het eerste race weekend van de BNL series 2019!. Ik had er ontzettend veel zin in, ondanks dat de voorbereiding niet ideaal was.
De woensdag voor het weekend was de kart pas echt klaar, ik wilde nog gaan testen, maar het weer liet dat helaas niet toe. Gelukkig hebben we op de vrijdag voor het weekend 5x de mogelijkheid om te rijden, tijd genoeg. Met maar liefst 27 coureurs uit diverse landen hadden we een schitterend startveld, dit kwam ook omdat over een aantal weken hier de eerste wedstrijd voor het Europese kampioenschap gehouden gaan worden. Eens kijken hoe ik er voor sta bij de Europese toppers!

Vrijdag
De vrijdag is er om de kart helemaal goed af te stellen voor het weekend. We hebben 5x een vrije training variërend van 10 tot 18 minuten. Vrijdag ochtend dus al vroeg op pad naar Genk België. Het was mistig helaas, ik kwam hierdoor in een file terecht, dit koste me dus de eerste sessie. Goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens. Maar we hadden nog 4 sessies, dus dat moet goed komen. In de eerst volgende sessie was het zaak om tien ronden rustig aan te doen om de motor in te rijden, daarna kon ik vol gas! Echter tijdens het rijden merkte ik al dat er iets niet goed was, bij binnenkomst in de pits bleek dan ook dat de remmen vast zaten. Eén moertje van nog geen 2ct zat er niet op bij het rem pedaal, hierdoor bleef de rem vast staan. Maar goed beter nu dan tijdens een wedstrijd. De motor was in ieder geval goed in gereden. We kunnen vol gas.
Op een setje nieuwe slicks ging het gelijk goed de snelheid was goed, de baan was snel het was ook schitterend weer en er was heel veel grip, de stukken rubber vlogen je om de oren. Gedurende de dag zat er helaas geen vooruit gang in, we gingen niet sneller. De rest van het veld van maar liefst 27 coureurs ook niet dus dat scheelde. Hebben nog wel wat werk aan de winkel voor de zaterdag!

Zaterdag
Race day 1, de zaterdag bestaat uit één vrije training een kwalificatie en twee wedstrijden! Johan mijn vaste monteur was er ook weer bij, op vrijdag ben ik super geholpen door Dirk vd Pol die er het hele weekend gewoon bij is.
In de ochtend ging de kart eigenlijk helemaal niet, zat weinig snelheid in. Dus voor de kwalificatie nog wel wat veranderd in de hoop dat het beter zou gaan. Ook nu weer op een set nieuwe slicks, kijken of ik onder de grens van 55 seconde zou kunnen komen. De kwalificatie duurt maar 5 minuten dus je moet snel een goede tijd neerzetten. 5 minuten is namelijk heel kort als je gelukt hebt kun je net 5 of 6 ronden rijden. En aangezien ik een diesel ben, moet ik altijd op gang komen. En dat bleek ook, in de laatste ronde van de kwalificatie zette ik mijn snelste tijd neer een 55.1. Niet heel slecht maar ook niet super, want dit bracht me uiteindelijk een 25ste plaats van de 27, zeg maar gerust teleurstellend. 11de in mijn klasse van 13 coureurs, in de wedstrijd dus nog wel wat werk aan de winkel!

Race 1 zaterdag
Startend vanaf de 25ste plek, niet echt ideaal, maar kijken wat het gaat brengen!. Ik had echt een mega start, had er al gelijk 4 te pakken en reed dus op plek 21. Snelheid zat er goed in kon mooi aan haken bij een groepje. Echter na een ronde of 6 begon de motor in te houden, hij trok niet meer door in toeren, waar je normaal rond de 14.100 toeren maakt ging hij nu niet meer verder dan 13.400. Hierdoor mis je topsnelheid. Dit koste mij dan ook zeker een aantal plaatsen, erg jammer want de snelheid die was er wel, zeker als je kan aanhaken bij een groepje! Hierdoor ben ik slechts 23ste geworden, terwijl daar zeker plek 20 had ingezeten

Race 2 zaterdag
Nu startend vanaf de 23ste plek, had ik een iets mindere start, echter voor mij raakte een aantal deelnemers elkaar, daar kon ik gelukkig maar net om heen, hierdoor schoof ik wel 2 plekken op. Ook nu weer was de snelheid direct goed, maar na 6 ronden zakte het tempo in één keer weg, verloor zomaar 1,3 seconden per ronde. Dat was niet goed, aan het einde van het tweede lange rechte stuk, stopte de motor er dan ook direct mee. Einde wedstrijd, motor stuk, ontzettend balen, zeker omdat de snelheid goed was. Had veel meer ingezeten, maar dit hoor er ook bij, ik werd op de bezemwagen terug gebracht naar de pits.

Zondag

Het weer was op de zondag net even iets beter als op de zaterdag, het zonnetje kwam er door, die hebben we op zaterdag helemaal niet gezien.
Eigenlijk hetzelfde recept als op de zaterdag, eerst een vrije training, daarna weer een kwalificatie van slechts 5 minuten en dan twee wedstrijden. Gelukkig hebben we een motor kunnen lenen van de importeur in Nederland. Anders was het al klaar geweest voor het weekend. In de vrije training ging het eigenlijk gelijk goed. Reed een keurige 13de tijd en was derde in mijn klasse. Helaas krijg je daar geen punten voor.
Ook nu weer tijdens de kwalificatie een setje nieuwe banden en 5 minuten om de snelste tijd neer te zetten. Dit keer reed ik een 54.6 zo snel heb ik hier nog nooit gereden, helaas ging de rest ook sneller, dit resulteerde in een 22ste start positie, had ik een 54.6 op de zaterdag gereden had ik 15de gestaan. Het zat echt super dicht bij elkaar. De nummers 8 t/m 22 zaten binnen één seconde van elkaar.

Race 1 zondag
Vanaf de 22ste plek had ik een redelijke start, ik pakte 1 coureur en lag 21ste, daarna een mooi gevecht om plek 20, door het gevecht viel ik een plek terug, maar deze won ik al snel weer. Uiteindelijk in de laatste fase van de race waren er twee coureurs voor me aan het vechten, ik zat echt op het vinken touw. Ze raakte elkaar en vlogen van de baan, hierdoor steeg ik weer 2 plekken. Dit resulteerde uiteindelijk in een 19de plek algemeen en een 7de plek in mijn klasse.

Race 2 zondag
Nu startend vanaf de 19 de plek had ik een slechte start, het duurde tevens een 2 tal ronden voordat de kart goed lag, hierdoor viel ik terug naar de 21ste plek. Binnen 5 ronden lag ik wel weer op de 19de plek door een aantal mooie inhaal manoeuvres. Ik was op weg naar de coureur voor me, ronde voor ronde hengelde ik hem binnen, maar helaas de wedstrijd was te kort, als deze nog 3 ronde langer had geduurd had ik hem gehad. Uiteindelijk dus 19de algemeen en weer 7de in mijn klasse.

Evenement resultaat
Over alle vier de wedstrijden was ik 16de algemeen en in mijn klasse 8ste. De top 5 in mijn klasse is zeker haalbaar, was echt een schitterend weekend ondanks de pech die er was en de slechte voorbereiding, heb gedurende het weekend een mooie progressie gemaakt. Ging met een goed gevoel naar huis wetende dat er nog meer in zit.

Het eerste volgende weekend is op 6&7 juli in Marienbourg dicht tegen de Franse grens, schijnt echt een schitterend mooi en snel circuit te zijn!

Tussen door zal ik zeker veel trainen om goed in het ritme te blijven. Dan zal ik ook weer onboard beelden plaatsen, tijdens dit evenement mogen er geen camera's op de kart zitten helaas.
De wedstrijden kunnen wel bekeken worden op youtube (zie hieronder), de eerst volgende keer zal ik de livestream er ook bij doen zodat u thuis kan genieten van de schitterende wedstrijden. 

home